Ukens Middagstips! Kyllingkjøttkaker

bilde: aftenposten.no

2-3 poteter til hver
 1 gulrot per person
750 gr kyllingkjøttdeig
1 gul løk
1 egg
en liten skvett vann
tre små klyper malt muskatnøtt
1ts salt
1/2 ts pepper

Kutt opp løken, bland den inn i kjøttdeigen sammen med ett egg, en liten skvett vann, salt, pepper og muskatnøtt. 
Sett over poteter til koking før du begynner med kjøttkakene. 
Sett på stekepannen og bruk litt stekeolje og margarin til steking i pannen og la det brunes lett. 
Bruk en spiseskje og form kjøttkakene etter den størrelsen du vil ha, jeg liker å lage dem ca som størrelsen på håndflaten og litt flate på hver side så de blir stekt inni. 
Når kjøttkakene har stekt på 3 sider, pass på at de ikke blir svidd (bruk medium varme)  har man de oppi sausen og la de putre til potetene er ferdig kokt.
Sausen lager du ved å bruke en pakke kjøttkakesaus og en pakke sjysaus sammen, eller du kan lage saus fra bunnen hvis du er god på det.
Gulrøttene skrelles, kuttes og legges i vann til koking nå.

Alt dette tar ca 30-40 minutter. Hvis du vil servere med andre grønnsaker og tilbehør som kålstuing eller ertestuing kan du selvfølgelig det. Husk tyttebærsyltetøy. Vi hadde dette i dag og det ble nydelig, nam nam!

 God Middag! :)


3 kommentarer

helenaahs

15.aug.2010 kl.19:06

nam :)

Eva

15.aug.2010 kl.19:10

Hørtes godt ut :D

Skriv en ny kommentar

Bella

100, Oslo



leser bloggen nå.










Norske blogger

Arkiv

hits